Subota 28.10. / Ozaljska 16

♦ 11H kamišibaj predstava "Šareni gavrani"
♦ 12H portretiranje ženskih likova u Harry Potter-u
♦ 17H radionica by Sve su to vještice
♦ 19H radionica Cunt Coloring book
♦ 21H izvedba Luke Prelas "Jesam dobra?"

 

Više o programu:

11:00, kamišibaj predstava udruge Kozlići „Šareni gavrani“

Predstava „Šareni gavrani‟ govori o temama različitosti, pravima manjina te nasilju među vršnjacima. Pticama je postavljeno samo jedno jedino pitanje koje će unijeti razdor u harmoniju života: „Koji od vas gavrana ima pravu boju?‟ Kamišibaj teatar jest oblik pričanja priča koji potječe iz japanskih budističkih hramova 12. stoljeća u kojima su se svećenici koristili slikama da bi pričali poučne priče. Udruga Kozlići na VFF-u za najmlađe (i one koje se tako osjećaju) donosi ovu adaptaciju priče Edith Schreiber-Wicke i Carole Holland, a izvode je Vera Pfaff i Relja Dušek.

♦ ♦ ♦

12:00, predavanje Ivana Maričića i Emine Hermann: „Portretiranje ženskih likova u serijalu Harry Potter

Ivan Maričić i Emina Hermann kroz feministički će vam objektiv dočarati dobre i loše strane portretiranja ženskih likova u serijalu o Harryju Potteru. Stat će u obranu Lavander Brown, pričati o ženskom kućanskom neplaćenom radu (od kojeg ne pate samo bezjakinje nego i vještice!), o heroizmu Hermione Granger te I-dont-give-a-fuck stavovima Lune Lovegood. Kako najavljuju, obožavatelji/-ice Rona Weasleyja vrlo će se vjerojatno naći u neobranom grožđu...

♦ ♦ ♦

16:00, Sve su to vještice: radionica Vox Hexae

Pridružite se vješticama na radionici na kojoj ćemo izrađivati stickere i ispitati što naši sugrađani i sugrađanke misle o feminizmu! Nakon kratkog uvoda u rad i ideju iza stranice „Sve su to vještice‟ na Facebooku, sudjelujte u stvaranju novih memeova inspiriranih vašim osobnim, neposrednim iskustvom. Napravite sticker, nacrtajte strip, ponesite ga kući! Usput će se ćaskati, a čak i napraviti malo akademsko istraživanje. Prikladno za momke i djevojke svih godišta, a posebno za vještice i vješce od 16 do 35 godina.

Prijave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz subject "Za radionicu Vox Hexae"

♦ ♦ ♦

19:00, Jasna Jasna Žmak: radionica bojanja pički

Iako su slikovnice za odrasle tek posljednjih desetak godina preplavile tržište, prva publikacija tog tipa nastala je davne 1975. godine. I dok se danas moderne slikovnice za odrasle uglavnom upotrebljavaju u borbi protiv stresa, kao još jedan prirodni anksiolitik, prva slikovnica takve vrste imala je sasvim drugačije namjere. "Cunt Coloring Book" autorice Tee Corrine nastala je kao sredstvo seksualne edukacije. Na radionici će vas dočekati nekoliko primjeraka, hrpa flomastera, bojica i pastela i nekoliko sati koncentriranog bojenja! A kad završimo s farbanjem, po želji polaznica, razgovarat će se o vlastitim iskustvima sa seksualnim samospoznavanjem. Farbajmo pičke, a ne jaja!

Prijave se primaju na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

♦ ♦ ♦

21:00, performans Luke Prelas: “Jesam dobra?”

Performans „Jesam dobra?‟ zagrebačke umjetnice Luke Prelas kroz prenaglašenu rutinu kozmetičkog uređivanja pokušava prikazati kako se neki trans feminini identiteti nose s pritiskom bivanja „pravom ženom‟ i dokazivanja vlastite ženstvenosti kao legitimnim dijelom njihovog identiteta.

 

Zadnja izmjena: 24-10-2017 @ 11:19