program: srijeda 25.10. | četvrtak 26.10. Medika + CeKaTe | petak 27.10. Ozaljska 16 + CeKaTe | subota 28.10.  Ozaljska 16 + CeKaTe| nedjelja 29.10.  Ozaljska 16 + CeKaTe

Uvod u 11. Vox Feminae Festival

Drage čitateljice i čitatelji portala, festivalska publiko, i oni koje to tek planirate postati! :)

Pred vama se nalazi program 11. VFF-a, kojeg smo s puno entuzijazma pripremale posljednjih mjeseci. Ali, s entuzijazmom smo pripremale više od festivala! Naime, novost je ovogodišnjeg izdanja sama lokacija. Festival ove se godine održava u Ozaljskoj 16, od milja unutar našeg tima nazvanoj "Šesnaestica". Prostor je to koji smo na korištenje dobile početkom godine na javnom natječaju Grada Zagreba, te od njega (uz pomoć vrijednih volonterki i volontera) napravile mali community hub u centru Trešnjevke za društvena i kulturna događanja. Podovi se naravno još uvijek lašte a zidovi suše od svježe boje, no sve će biti spremno za festivalsko otvorenje prostora 27.10. u 18h uz izložbu Rine Barbarić "Mama je bila u pravu", inače autorice festivalskog vizuala.

S posebnim smo veseljem pripremale i društvenu igru "Strašne žene" na kojoj se intenzivno posljednjih godinu dana radi u suradnji s ilustratoricama, dizajnericama i stručnjacima za društvene igre. Ujedno je to i prvi korak kojim strašne žene s portala selimo u ruke svih ljubitelja društvenih aktivnosti ali i umjetnosti: svaka karta pravo je malo umjetničko djelo Ane Kovačić, Rine Barbarić, Tee Šokac, Željke Tkalčec, Nataše Rašović, Ivane Štrukelj, Branke Hollingsworth i Sanje Stojković. Vjerujemo da je pred društvenom igrom sjajna budućnost, te vas s pozivamo na festivalsku nedjelju 29.10. kada ćemo je zaigrati.

Festivalski program donosi još štošta zanimljivog: ravno s društvenih mreža na metlama slijeću Sve su to vještice uz koje ćete moći izraditi anti-seksističke stickere za svoj kvart. Jasna Jasna Žmak upoznat će nas s prvom bojankom vagina - "Cunt Coloring Book"; dok će nas Ivana Radačić i Carol Harrington informirati o rezultatima istraživanja o prostituciji u Hrvatskoj.

Uz Antonia Grgića prosvjedovat ćemo na glavnom zagrebačkom trgu zbog uklanjanja spomenika Antifašističkoj fronti žena. Nakon splitske premijere otvaramo izložbu Ines Kotarac "My queens" u Galeriji Siva. A umjetnica Luka Prelas kroz performans će nam predstaviti proces prilagodbe sebi i društvenim očekivanjima prilikom tranzicije u drugi spol. A za najmlađe smo pripremile kamišibaj predstavu u suradnji s udrugom Kozlići. Nima, a i svima koje vole fantasy biti će interesantno i predavanje o ženskim likovima u Harry Potter serijalu. K tome, tranđeli iz House of Flamingo pripremaju festivalski show program.

Ne smijemo zaboraviti ni izvrstan filmski program u CeKaTe-u, kojim dominiraju ostvaranje "Zasviraj svoj rod" o položaju žena u glazbenoj industrij, hrvatski kandidat za Oscara -film Hane Jušić "Ne gledaj mi u pijat"., te "Feminista" čijoj će projekciji nazočiti i redateljica Myriam Fougère

Sve u svemu, očekuje nas uzbudljiv (produženi) festivalski vikend od 25. do 29.10. Navratite nam do Ozaljske 16, poslušajte koje predavanje, popijte koktel, zaigrajte društvene igre ili jednostavno prominglajte s ekipom. Izuzev drag show programa u petak, program je u potpunosti besplatan! Čekamo vas! :)

Osim na Voxfeminae.net, festivalske najave i reportaže potražite na stranicama našeg medijskog partnera: Journal.hr 

Petak 27.10. / Ozaljska 16

♦ 18H izložba Rine Barbarić "Mama je bila u pravu"
♦ 19H predstavljanje projekta "Nevidljive sile"
♦ 20H predstavljanje istraživanja praksi prostitucije u Hrvatskoj
♦ 22H DRAGram drag show

Subota 28.10. / Ozaljska 16

♦ 11H kamišibaj predstava "Šareni gavrani"
♦ 12H portretiranje ženskih likova u Harry Potter-u
♦ 17H radionica by Sve su to vještice
♦ 19H radionica Cunt Coloring book
♦ 21H izvedba Luke Prelas "Jesam dobra?"

Nedjelja 29.10. / Ozaljska 16

♦ 11H izrada feminističkih i LGBT prišivki by HOI
♦ 16H Dungeons & Dragons + društvene igre
♦ 17H predstavljanje društvene igre "Strašne žene"
♦ 20H kviz "Ladies with an attitude" by HoF