Fotografski natječaj desetog Vox Feminae Festivala na temu "Djevojke"

Deseto jubilarno izdanje Vox Feminae Festivala održat će se u prvoj polovici listopada, s glavnim programom objedinjenim u dva vikenda: 8. i 9. listopada te 15. i 16. listopada u prostoru Kulturno informativnog centra KIC i Dokukina u Zagrebu.

Nakon mučenica, superjunakinja i zločinki – kojima su bile posvećena prethodna izdanja festivala, ovogodišnji Vox Feminae za centralnu temu uzima “djevojke i djevojaštvo”. Kroz predavanja, radionice, diskusije, radionički i filmski program te popratne sadržaje naglasak festivala biti će stavljen na analizu djevojaštva; fokusirajući se prije svega na načine na koje djevojke i žene, kako kroz vlastito življeno iskustvo, tako i kroz  umjetničke i aktivističke prakse, pregovaraju s kulturom u kojoj žive i koja ih je oblikovala.

Cilj je ovogodišnjeg Vox Feminae Festivala ojačati vidljivost društvenih teoretičarki i analitičarki te žena i djevojaka koje se bave praktičnim djelovanjem na polju umjetnosti, kulture ili aktivizma; ali i aktualizirati ženski pokret, feminističku teoriju i razmišljanja suvremenih feminističkih teoretičarki učiniti dostupnim i pristupačnim široj publici, posebno  tinejdžerkama i mladim ženama.

Kompletan program festivala biti će objavljen u prvoj polovici rujna.

FOTOGRAFSKI NATJEČAJ 10. VOX FEMINAE FESTIVALA

Deseti Vox Feminae Festival za otvorenje priprema izložbu mladih fotografkinja i njihovog  pogleda na djevojke i djevojaštvo. Između nekolicine umjetnica čije će fotografije biti izložene u festivalskom prostoru (Arvida Byström, Chloe Shephard, Maisie Cousins, Ash Armitage) u potrazi smo i za radovima lokalnih fotografkinja na zadanu temu.

UVJETI NATJEČAJA:

- Na natječaj se mogu prijaviti fotografkinje svih životnih dobi

- Na natječaj jedna osoba može prijaviti najviše pet (5) fotografija u seriji

- Radovi trebaju biti priloženi u .jpg, .png ili sličnom adekvatnom formatu za web prijenos (radove u visokoj kvaliteti biti će potrebno dostaviti nakon objave rezultata natječaja)

- Rad mora biti vezan uz zadanu temu, odnosno ona mora biti polazište, ali potiču se različite perspektive, pristupi i interpretacije

DODATNO PRILOŽITI:

- Ime i prezime umjetnice te kontakt podatke (e-mail i broj mobitela)

Poželjno, ali ne i nužno:

- Godina kada je prijavljeni rad nastao te povijest izlaganja (ukoliko je bio izložen)

- Opis i obrazloženje rada

- Weblink na stranice koje nude više informacija o autorici/u

 

Prijavljene umjetnice biti će obaviještene o rezltatima do 18. rujna 2016.

Maisie Cousins, serija "Eden"

Natječaj je otvoren do 11. rujna 2016. godine, zaključno u ponoć.

Radovi se primaju isključivo digitalno, putem mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz subject “Za fotografski natječaj Djevojke”. Na istoj adresi možete zatražiti više informacija.

Zadnja izmjena: 20-09-2016 @ 21:06