Program 9. Vox Feminae Festivala online

Deveti Vox Feminae Festival od 3. do 8. studenog donosi bogat filmski, forumski i umjetnički program! Sav smo program objavili/e online, pa predlažemo da ga na vrijeme proučite i žutim obilježite sve što ne želite propusiti! :)

Ove godine pod temom “Zločinke” festival će, na interdisciplinarni način kroz razgovore i suradnju sa stručnjakinjama, na više panela i diskusija promotriti kakva je pozicija žena u hrvatskim zatvorima te problematizirati pitanja pobačaja, femicida i nasilja nad ženama te općenito pitanja kontrole ženskog tijela kroz sve ono što je društveno za žene još uvijek uvjetovano ili percipirano kao – zločin.

Bogat filmski program, ove godine natjecateljskog karaktera, pojačan je projekcijama perspektivnih hrvatskih redateljica kroz poseban program“Žene s video kamerama”. Gledat ćemo i analizirati recentna ostvarenja tzv. “ispovjednog filma” Ane Opalić, Dane Budisavljević, Tihe K. Gudac i Eve Kraljević; a o novom valu hrvatskog filma i ženskoj poziciji unutar istog na okruglom će stolu govoriti Hana Jušić, Sonja Tarokić, Barbara Vekarić i Lana Kosovac. U ovom djelu programa sudjelovat će i producentica Zdenka Gold.

U suradnji s inicijativom Znaj znanje donosimo projekciju hvaljenog filma ‘Lađa’, a izdvajamo i filmove ‘KOD: Ispravljanje rodnog jaza’ koji govori o rodnom jazu u IT industriji, hvaljeni indie film ‘Gayby Baby’ te ‘Prekrasna je kad se ljuti’ – dokumentarac koji revitalizira zaboravljenu povijest odvažnih žena feminističkog pokreta druge polovice 60ih.

Posebno mjesto u ovogodišnjem festivalskom programu zauzimaju i umjetničke izvedbe Nicole Hewitt “Ova žena se zove Jasna 07: Sjene” Adele Jušić “Svilena košulja boje lavande”.

Program 9. Vox Feminae Festivala je besplatan, a potražite ga ovdje
 

Žuto je novo crno! Vidimo se na devetom Voxu!

Zadnja izmjena: 29-10-2015 @ 14:13