Logo
Print this page

Društveno kulturni centar - Šesnaestica

Preporučeno Sa otvorenja Šesnaestice i izložbe Rine Barbarić Sa otvorenja Šesnaestice i izložbe Rine Barbarić

Društveno-kulturni centar "Šesnaestica" nastao je kao odgovor na manjak rodno osviještenih i društveno angažiranih prostora, programa i sadržaja namijenjenih lokalnom stanovništvu Trešnjevke. Osnovan je u dugo godina zapuštenom javnom prostoru na adresi Ozaljska 16 koji je na javnom natječaju Grada Zagreba udruzi K-zona dodijeljen na korištenje do kraja 2021. godine.

Prostor smo svečano otvorile u listopadu 2017. godine za vrijeme Vox Feminae Festivala, a u narednom ga periodu želimo osim za vlastite programe otvoriti za sve one koje zanima stvaranje neprofitnih društvenih i kulturnih sadržaja za lokalno stanovništvo; s posebnim naglaskom na poticanje vidljivosti lokalnih aktera, udruga inicijativa i društveno odgovornih poduzeća te programe namijenjene ženama, mladima, LGBTIQ osobama i ostalim marginaliziranim skupinama.

U Šesnaestici možete:

▸ organizirati prezentacije, predavanja, tribine ili konferencije za medije
▸ izložbe i umjetničke performanse
▸ kreativna druženja te radionice koje potiču kvalitetno provođenje slobodnog vremena
▸ edukacije, probe, sastanke te kreativna i operativna planiranja
▸ kao i sve ostalo, po dogovoru s K-zonom, što se ne kosi s temeljnim vrijednostima udruge.

Zainteresiran/a si i zanima te što ti konkretno možemo ponuditi? Čitaj dalje! :)

Tehničke specifikacije „Šesnaestice“

Zainteresiranima se na korištenje daje prostorija veličine 56m2 u kojoj se kao dio osnovnog inventara nalazi stol i tridesetak stolica s puno prirodnog svjetla i oku ugodnim inventarom. Radi optimalnog osjećaja kao da ste u „vlastitoj sobi“ predlažemo da organizirani događaji budu za skupine do 50 osoba.

Dodatna tehnička oprema prostora uključuje:

▸ projektor
▸ projekcijsko platno
▸ osnovno ozvučenje (zvučnici za laptop)
▸ prezentacijski laptop (HDMI ulaz)
▸ internet

Sam raspored prostora možete prilagoditi vlastitom događaju; odlučiti se za formalni (prezentacijski) ili neformalni (radionički) postav te donijeti vlastite rekvizite (primjerice dodatne stolce) koji su vam potrebni za ugodno i optimalno održavanje programa – pod uvjetom da se prostor nakon korištenja vrati u prvobitno stanje.

Korištenje prostora uključuje:

▸ slobodno raspolaganje prostorom i opremom
▸ pokrivene troškove režija

Kako do termina u „Šesnaestici“?

Prostor Šesnaestice primarno je otvoren pridruženim članovima i članicama K-zone, koja neposredno upravlja ovim gradskim prostorom. To znači da jedan član/ica udruge ili inicijative, odnosno pojedinac/ka, koja želi koristiti prostor za organizaciju aktivnosti:

▸ šalje upit za korištenjem prostora (s kratkim opisom aktivnosti, korisnicima, terminom korištenja i potrebnom opremom za održavanje programa) na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili upit ispunjava online http://bit.ly/prijava_programa_16

▸ ispunjava pristupnicu u pridruženo članstvo te svojim potpisom potvrđuje suglasnost sa Statutom udruge i Pravilnikom o korištenju „Šesnaestice“.

Ovaj način pravno nam omogućuje da prostor zajedno koristimo. Naime, članstvo u K-zoni može biti redovno, pridruženo i počasno. Pridruženi/e članovi/ice ne sudjeluju u radu tijela upravljanja, no mogu sudjelovati u aktivnostima udruge i koristiti njene resurse te imaju obvezu poštivati Statut udruge.

Pridruženo članstvo dolazi s obvezom plaćanja godišnje članarine u iznosu od 200,00 kn; međutim, navedeni iznos može se nadomjestiti volontiranjem na drugim projektima K-zone kroz tekuću godinu po dogovoru, u trajanju od 5 sati. 

Simbolično, pristupačno i solidarno, zar ne? :)

Zadnja izmjena: 01-05-2018 @ 16:23

Foto galerija

Ustupljeno pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Croatia. Tekstove objavljene na VoxFeminae.net-u možete slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime autora/ice i izvor članka s povratnim linkom na našu stranicu te uz uvjet da ga potom sami ne zaštićujete autorskim pravom.